FAQ's

Een counselor is een professioneel psychosociaal hulpverlener met een hulpverlenende, begeleidende of opvoedende opdracht. De counselor focust op het psychische en relationele welzijn van zijn cliënten. De systemische opgeleide counselor past binnen zijn mandaat de systeemgerichte vaardigheden, inzichten en attitudes toe waarvoor hij is opgeleid. Ik trad, na mijn Counselor-opleiding aan de Interactie-Academie in Antwerpen in 2016 tot tot de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie als Systemisch Counselor.  

Een sessie bij CoCoun duurt 55 minuten.

Na het intakegesprek bekijken we samen hoe we de begeleiding het best aanpakken, afhankelijk daarvan wordt de duur bepaald. De begeleiding bij Cocoun is eindig, het is de bedoeling dat Cocoun de handvaten aanreikt en de client verder op weg helpt! We gaan dus voor een efficiënte, resultaatgerichte aanpak.
Omdat CoCoun Consulting nooit een alleenstaand probleem aanpakt, maar altijd het probleem in de context bekijkt en het mentale, de eventuele leerproblematiek en communicatie combineert. Deze brede en tegelijkertijd grondige aanpak resulteert in een efficiënter resultaat. We reiken je als cliënt een team van experts aan, je hoeft dus zelf niet op zoek naar diverse hulpverleners of specialisten voor afzonderlijke diensten. Bovendien kun je ook buiten de kantooruren bij CoCoun terecht en zijn we steeds telefonisch bereikbaar. We hechten er immers veel belang aan om een toegankelijke praktijk te zijn.
CoCoun heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in de begeleiding van kinderen en adolescenten. Voor kinderen of adolescenten die kampen met stress, angsten of depressieve gevoelens kan ABFT (Attachment Based Family Therapy), een verbindende therapie die gebaseerd is op de gehechtheidstherapie, erg waardevol zijn. Concreet werkt de therapie op het versterken van de gezinsrelaties. Wanneer er meer vertrouwen ontstaat tussen het kind of adolescent en zijn ouders, kunnen ouders hun kind ook beter ondersteunen en zal het kind of de adolescent zich ook beter begrepen voelen. Dit leidt tot minder stress en frustraties. Wij bieden deze therapie ook in onze praktijk aan omdat we overtuigd zijn van de impact ervan.
CoCoun biedt therapie op maat. Afhankelijk van de reden waarom je CoCoun Consulting wil inschakelen, werken we vrijblijvend een trajectvoorstel uit. Tijdens een kosteloos intakegesprek overlopen we onze aanpak en werking graag met je. Zo’n intakegesprek is ook belangrijk om te kunnen nagaan wat wij voor je kunnen betekenen. Wil je graag een afspraak vastleggen? Neem dan contact met ons op.
Ziekte of onvoorziene omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat je je afspraak noodgedwongen moet annuleren. Daar hebben we uiteraard alle begrip voor. Je kunt je afspraak dan ook kosteloos tot 24 uur van tevoren. Op die manier kunnen wij je afspraak misschien nog aan iemand anders geven. Dank voor je begrip!
Ben je op zoek naar een luisterend oor en wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.