Leerproblemen

Leerproblemen

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven. Dat hoor je vaak, maar voor wie kampt met leerproblemen is naar school gaan soms een hele opgave. Bij CoCoun werken we nauw samen met andere experts om onze aanpak af te stemmen op de noden van het kind/jongere en het leerprobleem van het kind de passende aandacht te geven.

Je leerproblemen aanpakken

Merk je dat je kind/jongere moeilijkheden ervaart op school? Misschien blijven de gewenste schoolresultaten achter of merk je dat je kind veel meer moeite moet doen in vergelijking met klasgenoten. Huiswerk maken en lessen leren, het lijkt iedere dag opnieuw een strijd. Je kind raakt zijn zelfvertrouwen kwijt, wordt misschien onverschillig, voelt zich niet meer goed in zijn vel. Begrijpelijk, want vaak krijgen leerproblemen niet altijd het begrip of de aanpak die ze verdienen. Ze zijn immers ook niet altijd gemakkelijk te bepalen en kunnen gemakkelijk verward worden met onwil, waardoor er kostbare tijd verloren kan gaan. Voor een leerprobleem aangepakt kan worden, is het dan ook ontzettend belangrijk om de juiste diagnose te stellen.

Op maat van het kind

Vaak hebben de ouders en hun kind al van alles geprobeerd voor ze professionele hulp besluiten in te schakelen om de leerproblemen van hun kind aan te pakken. Dankzij onze jarenlange ervaring en de nauwe samenwerking met experts, kun je bij CoCoun niet alleen terecht voor een juiste diagnose, denk maar aan dyslexie, dyscalculie, hoogbegaafdheid, … maar ook voor een passende begeleiding van het leerprobleem. Vanuit een overkoepelende aanpak, én op maat van het kind gaan we aan de slag om:

  •  Schoolgaan weer weer leefbaar te maken.
  •  Niet alleen je leerproblemen aan te pakken, maar ook de negatieve gevoelens die er vaak mee gepaard gaan aandacht te geven.
  •  Een juiste diagnose te stellen. Afhankelijk van het leerprobleem, kun je bij CoCoun een diagnose krijgen of doorverwezen worden naar een partner.
  •  Ervoor te zorgen dat iedereen in je nabije omgeving (ouders, school en andere dienstverleners) je leerprobleem begrijpt zodat je meer begrip krijgt en
    je beter begrepen voelt.
  •  Je kwaliteiten en competenties te (her)ontdekken.
  •  Je te helpen bij het maken van een juiste studiekeuze. Ook als je naar een nieuwe school  gaat kan dit heel ingrijpend zijn. CoCoun heeft bijvoorbeeld veel ervaring bij internationaal en/of Europees onderwijs.

 

De CoCoun-aanpak:

Pas nadat we de oorzaak van de leermoeilijkheden hebben vastgesteld, kunnen we aan een oplossing werken. Het is dan ook essentieel dat we deze kennen, voor we verder kijken. Indien nodig testen we je executieve vaardigheden of nemen we intelligentietesten af. Vervolgens gaan we, steeds met de focus op verbinding, aan de slag om een stappenplan uit te werken en leren we het kind technieken aan om betere studieresultaten te boeken..

Wil je graag meer weten over onze aanpak bij leerproblemen?
Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.