Communicatie

Je communicatie ondersteunen

Of ze nu klein of groot zijn, of je nu jong of volwassen bent, conflicten zijn erg slopend en kunnen voor heel wat emotionele schade zorgen. Denk maar aan de conflicten die kunnen ontstaan bij scheidingen en hoe moeilijk het vaak is om kinderen hier goed in te begeleiden, maar ook aan familieruzies en conflicten in de relationele sfeer of op school. Ze ontstaan, zeker in een gevoelige context, veel sneller dan bedoeld, maar kunnen jaren blijven aanslepen. Hoe kun je daar het best mee omgaan? En hoe kun je het best communiceren in een complexe situatie?

CoCoun reikt je niet alleen de juiste handvaten aan om beter en duidelijk te communiceren met je ouders, kinderen, partner of het schoolteam, maar bemiddelt ook professioneel bij conflicten. Vanuit een neutrale positie zoeken we mee naar een oplossing om de communicatie terug in beweging te te krijgen. Met respect voor de noden en wensen van iedere partij én de expertise om tot compromissen te komen waarin iedere partij zich kan vinden.

CoCoun kan je ondersteunen in je communicatie:

  •  Als je ouder bent van een kind dat moeilijkheden ervaart of zich niet goed voelt in zijn vel en daardoor niet meer tot goede communicatie komt.
  •  Als je gevoelige onderwerpen met je kinderen wilt bespreken, bijvoorbeeld een aankomende scheiding.
  •  Als je als gezinslid of partner een conflict wil uitpraten.
  •  Als mensen andere dingen horen dan je eigenlijk wil zeggen, of dat je het zelf niet zo gezegd krijgt.
  •  Als je zelf problemen ervaart waar je heel moeilijk over kan, maar wel over wil praten.
  •  Als je op zoek bent naar een bemiddelende partij om gevoelige of moeilijke gesprekken in goede banen te leiden.

 

De CoCoun-aanpak:

Als we communiceren, spreken we met woorden. Maar de betekenis van deze woorden is niet voor iedereen dezelfde. Daardoor is het soms moeilijk om helder te communiceren en wordt je boodschap misschien anders begrepen dan je bedoelde. Wat wordt er écht  gezegd? Bij CoCoun luisteren we naar je probleem, kiezen we samen het juiste moment en de beste aanpak, en creëren we ruimte voor een open gesprek tussen jou en de andere partij.

Wil je graag meer weten over onze mogelijkheden op het vlak van bemiddeling en het versterken van je communicatie?
Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.