Missie en visie

“Ik wil het verschil maken door niet enkel een alleenstaand probleem maar het totale plaatje te bekijken waarbij problemen op school, werk of thuis, emoties en communicatie steeds met elkaar verbonden worden.”

De missie van CoCoun Consulting is

Met mijn achtergrond als ervaren pedagoog en therapeut begeleid ik bij CoCoun kinderen en jongeren om gelukkiger, evenwichtiger en zelfzekerder in het leven te staan. Maar ook volwassenen die in hun jeugd problemen hebben ervaren waarvan ze in hun volwassen leven nog impact ondervinden kunnen bij mij terecht. Ten eerste help ik kinderen/jongeren bij leerproblemen die verder reiken dan het trainen van kennis. Ik ben gespecialiseerd in leerproblemen of -stoornissen die best bekeken en aangepakt worden vanuit een grotere context. Daarnaast help ik kinderen/jongeren om zich mentaal beter te voelen en goed te functioneren in hun omgeving. Hierbij bied ik niet alleen een klankbord en emotionele/psychische/psychologische begeleiding aan je kind maar ook aan jou als ouders die hun kind gelukkiger willen zien opgroeien. Tenslotte coach ik kinderen/jongeren, ouders en andere betrokken partijen om de communicatie te vergemakkelijken en conflicten uit te praten. Mijn klanten kiezen voor CoCoun omdat ik nooit kijk naar een alleenstaand probleem. We benaderen een probleem altijd in de grotere context waarbij we er samen voor zorgen dat het op alle niveaus gefaciliteerd en opgelost wordt. In mijn aanpak geloof ik er in dat ouders voor hun kinderen willen zorgen en dat kinderen willen dat er voor hun gezorgd wordt. En met CoCoun sta je hier niet alleen voor… want togheter we go further.

De visie van CoCoun Consulting is:

In onze maatschappij ervaren heel wat kinderen en jongeren problemen op school, in hun gevoelsleven of in hun communicatie met anderen. Als ouder is het hierbij niet altijd evident om te detecteren waar het probleem precies zit of om het te bekijken vanuit een grotere context. Met CoCoun wil ik ervoor zorgen dat jij en je kind er niet alleen voor staan. Door ouders en kind te begeleiden in combinatie met de familiale en sociale omgeving, vergemakkelijken we de communicatie tussen alle betrokken partijen. Samen zorgen we ervoor dat je kind of jongere zich gelukkiger kan ontwikkelen, zijn talenten optimaal tot zijn recht kan laten komen en er later ook een positieve impact mee zal ervaren op zijn volwassen leven.

Ben je op zoek naar een luisterend oor en wil je graag weten wat ik voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact met me op.