Ouders

CoCoun helpt kinderen die kampen met leerproblemen en zorgt dat ze zich beter voelen en sterker leren communiceren. Tegelijkertijd helpen we ouders met de (school)problemen van hun kind, maar ook met de opvoeding, de communicatie tussen beide partners etc. Daarnaast begeleiden we ook volwassenen in het versterken van hun mentale welzijn en het verwerken van moeilijke situaties uit het heden of verleden. CoCoun wil het verschil maken door niet alleen een alleenstaand probleem maar wel het totale plaatje te bekijken waarbij problemen op school, emoties en communicatie steeds met elkaar verbonden worden.

  •  Ben je op zoek naar praktische ondersteuning waardoor je kind zich gelukkiger gaat voelen op school?
  •  Zoek je professionele ondersteuning omdat de opvoeding van je kinderen niet loopt zoals je zou willen?
  •  Wil je advies om de communicatie tussen jou en je (ex-)partner te verbeteren?
  •  Zoek je een centraal en neutraal aanspreekpunt voor het ondersteunen in de communicatie of het bemiddelen van conflicten tussen jou, de school, de specialist, enz.?
  •  Wil je een plek waar je je verhaal kwijt kunt?


Als ouder wil je niets liever dan dat je kind het goed stelt, en dat hij of zij gelukkig is en het goed doet op school. Als dat moeilijk loopt, kan het voelen alsof je faalt als ouder. Dat kan niet alleen impact hebben op de band met je kind, maar ook op je relaties met anderen. Hoe ga je daarmee om? Bij CoCoun kunnen we ons niet alleen inleven in de belevingswereld van kinderen of jongeren, maar hebben we ook de juiste achtergrond om je rol als ouder te begrijpen en je daarin te begeleiden. Ook bemiddelen we in conflicten tussen (ex-)partners en tussen ouders en kinderen, zodat er weer rust en begrip komt. Dat doen we steeds vanuit een neutrale positie, zonder oordeel te vellen over een situatie.