Over Anne-Lize

Na meer dan 25 jaar ervaring in een onderwijsomgeving, een opleiding in de psychologie en 9 jaar ervaring als pedagogische adviseur in de Europese School te Mol, voelde ik me geroepen om een eigen praktijk op te starten. Hiervoor volgde ik in 2013 een opleiding systeemcounseling aan de Interactie-Academie te Antwerpen waarna ik in 2016 lid werd van De Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie als systemisch counselor.
Ik voelde dat er een grote nood is aan begeleiding voor depressieve kinderen en jongeren en kreeg in 2016 de kans om aan de KU Leuven het postgraduaat ‘Attachment Based Family Therapy’ te volgen. Een getuigschrift dat ik in 2018 behaalde. Omdat ik het heel belangrijk vind cliënten de best mogelijke handvaten te kunnen bieden ben ik gestart met de opleiding cognitieve gedragstherapie.
Ik wil het verschil maken door niet enkel een alleenstaand probleem maar het totale plaatje te bekijken waarbij problemen op school, werk of thuis, emoties en communicatie steeds met elkaar verbonden worden. Ik bekijk problemen vanuit mijn expertise en ervaring en schakel waar nodig de expertise van anderen in, zoals leerkrachten, zorgleerkrachten, logopedisten, psychologen en artsen.
Samen gaan we op zoek naar handvaten, ontdekken we patronen.

img